Bernard Tornay Millésime 2008

44,95

Deze heerlijke “vintage” champagne van Nathalie Tornay-Hutasse uit het geweldige champagnejaar 2008 is nu perfect op dronk. Kruidig, fris en met een klein, tintelend bittertje in de afdronk. Met 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay uit Grand Cru gemeente Bouzy.

  • Slechts 2 resterend op voorraad
  • Bezorging in heel Nederland
  • Voor 23:59 besteld, uiterlijk dinsdag in huis
  • Gratis bezorging vanaf €100
  • Prijzen zijn inclusief btw

Over Domaine Bernard Tornay

Nathalie Tornay-Hutasse is de vijfde generatie champagnemaker in het Bernard Tornay champagnehuis. Sinds 1997 – toen zij trouwde met Rudy Hutasse, van Fernand Hutasse & Fils – bezit het echtpaar 22 hectare aan wijnranken waarvan het grootste gedeelte in Bouzy.

Bouzy staat bekend als een van de beste wijngebieden van de Champagne, geclassificeerd als 100% Grand Cru. Dat betekent dat alle druiven binnen deze gemeente de classificatie “Grand Cru” krijgen. De kalkhoudende kleigrond is vooral zeer geschikt voor het verbouwen van Pinot Noir.

Domaine Bernard Tornay is een buitengewoon modern champagnehuis en schuwt innovatie dan ook niet. Zo kan de temperatuur van de roestvrijstalen tanks waarin de champagne wordt opgeslagen met een smartphone bijgesteld worden :-)

Extra informatie

Huis

Bernard Tornay

Samenstelling

50% Pinot Noir, 50% Chardonnay

Jaar

2008

Dosage

8g/L

Inhoud

75 cl

Soort

Brut, Millésime / Vintage

Andere suggesties…